Предстои евакуация на българските граждани...

Днес правителственият "Еърбъс" лети за трети път до либийската столица Триполи, за да евакуира оттам български граждани. От външно министерство призоваваха желаещите да се евакуират с този полет предварително да заявят това в българското посолство в Триполи.

След това те трябва да се явят на летището в 10 часа  в лявата част на терминала пред ВИП зоната, където ще има и представител на мисията ни.

Пътниците трябва да носят със себе си задграничен паспорт, вода и лека храна. Комуникациите в Либия са възстановени, работят мобилните оператори и стационарните телефонни линии.

И още, от външното ни министерство призовават настоятелно българските граждани, които все още са в Либия, да използват всички възможности за евакуация в следващите дни.

Повечето чужди граждани вече са напуснали страната, поради което се очаква броят на изпращаните от различни държави полети и кораби за евакуация значително да намалее. Тези български граждани, които не желаят да се евакуират от Либия, трябва изрично да информират за това българското посолство в Триполи.