Въпреки твърденията, че сделката на стойност 2 млн. и 200 хил. евро е изповядана вчера, никой от тримата нотариуси в Несебър не призна за това.

Терените, заради които вчера беше арестуван ръководителят на Административния съд в Бургас Атанас Вълков, се намират буквално на брега на морето. Местността Акротиря е в землището между Равда и Несебър.

Земите в този район, който е един от малкото незастроени на морския бряг през последните няколко години, са били обект на спорове между Националната спортна академия и хора, получили реституирания поземлен терен.

Въпреки твърденията, че сделката на стойност 2 млн. и 200 хил. евро е изповядана вчера, никой от тримата нотариуси в Несебър не призна за това.

Имотът заради който председателят на Административния съд в Бургас бе арестуван е бил придобит според разследващите с фалшиви документи. Имало наследници на имота, които чрез предварителен договор го продали на майката на Вълков, те самите обаче не знаели за това.

Проверка на "Календар" показа, че в община Несебър през последните 2 години не е входирана молба за издаване на скица от майката на Атанас Вълков, Руска, на чието име са били прехвърлени земите

Местни твърдят, че преди няколко години земите около базата на Националната спортна академия са били земеделски

Нито едно длъжностно лице не намери смелост да застане пред камера, за да даде информация от кого Руска Вълкова е придобила терените.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си