Според националния омбудсман трябва да се измисли ефективна система, тъй като работим със системи, които са разработени 70-те години на миналия век – общите щрангове и абонатни станции...

 

\"Проблемите с монопола на  \"Топлофикация\" е от поне 20 години, защото законодателят по необясними за мен причини, през цялото време мисли как да уреди нещата така, че дружеството да може да си събира вземанията и да не фалира\".


Това заяви в \"Здравей, България\" националният омбудсман Константин Пенчев. По думите му не може законодателят да работи в услуга на един.


\"Кой работи в услуга на пенсионерите, които не могат да си платят сметките? Защо правим такива закони, с които да тормозим хората?\", попито омбудсманът.


\"Трябва да се измисли ефективна система, тъй като работим със системи, които са разработени 70-те години на миналия век – общите щрангове и абонатни станции. И сега се мъчим да пригодим пазарната икономика към тези абсурдни технически съоръжения\", коментира още Константин Пенчев.


Омбудсманът коментира и проблема с бездомните кучета по улиците. Според него няма воля да се приложи Закона за защита на животните. Сега обаче институциите са се обединили около идеята за масова регистрация на кучетата, както и масовата им кастрация. Целта е за много малко време да се кастрират 90% от бездомните кучета в България.