\"Винаги си на ръба на острието и много лесно можеш да попаднеш от другата страна на бариерата и да те арестуват\", разказа детектив Марин Маринов...

\"Всякакви хора търсят нашите услуги. Много хора обаче ни бъркат с държавни служби. С годините се наложи нишата ни и там са изневерите, фирменото разузнаване – навсякъде, където други формирования не събират информация\".


Това разказа в \"Здравей, България\" за професията си частният детектив Марин Маринов.


Той призна, че е вършил много неща, някои от които не са за хвалба. Влизал е и в доста конфликтни ситуации.


\"Винаги си на ръба на острието и много лесно можеш да попаднеш от другата страна на бариерата и да те арестуват\", каза още детектив Маринов.


Той отказа да назове точни цифри за услугите си, като единствено поясни, че всеки работи по договаряне и няма определени тарифи. За да проследиш някого, сумата стигала до 4-5 нули.


На въпрос колко известни политици е хващал в изневери, той не си спомни с точност, но били над 20. Почти винаги частни детективи се включват и в издирването на изчезнали хора.


Дейността на частния детектив не е регламентирано в българското законодателство и това е проблем за хората, упражняващи тази професия.


\"Ние сме единствената европейска страна, която няма закон за детективската дейност\", поясни Маринов.

 

Той  не се страхува за живота си, подслушват телефона му, спи спокойно, ползва понякога охрана, стана ясно от блиц интервю с него.