Джамбазки: От 10 години организираме протести и ще продължим да го правим. Те не почитат държавните символи и отричат кръвопреливането. Няма как да не ме подразни такава арогантна пропаганда...

В Бургас се състоя поредния протест на симпатизанти на ВМРО срещу религиозното движение \"Свидетели на Йехова\". Този път обаче последиците бяха петима набити и още 10 души в районното.


В жива връзка от Бургас говорителят на движението Христо Николов заяви за \"Здравей, България\", че колкото и да се опитват да се разграничат от този протест, ВМРО са го организирали.


Той обясни, че в този ден те отслужват литургия в чест на Деня на възпоминанието на смъртта на Иисус Христос, който за тях е най-важният ден в годината, защото самият Христос е казал да го празнуват.


\"Секта е понятие, което не е свързано с нещо негативно. За жалост у нас се използва с негативна насоченост. На практика сме мирна религия, която учи хората на мир помежду си\", обясни Николов.


Според него ВМВРО иска да постига политически дивиденти чрез отношението си към тях. Той информира, че полицията вече работи по случая, ще бъде сезирана и прокуратурата и ще се заведе дело.


В студиото на \"Здравей, България\" зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки заяви, че от 10 години организират протести срещу \"Свидетели на Йехова\" и ще продължат да го правят, докато държавата не се вземе в ръце.


\"Съжаляваме, че се е стигнало до бой и че има пострадали хора, но те не почитат държавните символи и отричат кръвопреливането. Няма как да не ме подразни такава арогантна пропаганда\", заяви Джамбазки. Той е на мнение, че това е провокация от страна на \"Свидетели на Йехова\".