Това предупреди в студиото на \"Здравей България\" диетологът Донка Байкова...
Хората, които са спазили великденския пост, не трябва веднага да започнат да консумират всякакви храни. Това предупреди в студиото на \"Здравей България\" диетологът Донка Байкова.
Всички останали също трябва да внимават на празничната трапеза, но с количествата. Байкова препоръча също яйцата, които боядисваме, да са варени поне 13 минути.
По този начин, твърди тя, се предпазваме от евентуално развитие на салмонелни бактерии.
Добре е яйцата да ги изнасяме преди консумация, но да ползваме декоративни яйца, а тези, които ядем, да са в хладилника.
3-4 дни от великденския ден е годността на яйцата. В никакъв случай цели седмици, защото именно тогава инфекциозните отделения се пълнят с хора със стомашно-чревни проблеми, допълни Байкова.