Това предупреди в студиото на \"Здравей България\" диетологът Донка Байкова...

Хората, които са спазили великденския пост, не трябва веднага да започнат да консумират всякакви храни. Това предупреди в студиото на \"Здравей България\" диетологът Донка Байкова.

Всички останали също трябва да внимават на празничната трапеза, но с  количествата. Байкова препоръча също яйцата, които боядисваме, да са варени поне 13 минути.

По този начин, твърди тя, се предпазваме от евентуално развитие на салмонелни бактерии.

Добре е яйцата да ги изнасяме преди консумация, но да ползваме декоративни яйца, а тези, които ядем, да са в хладилника.

3-4 дни от великденския ден е годността на яйцата. В никакъв случай цели седмици, защото именно тогава инфекциозните отделения се пълнят с хора със стомашно-чревни проблеми, допълни Байкова.