За първи път недоволните показаха исканията си в делничен ден. Това обаче не създаде очакваните сериозни задръствания...

Четвърти протест срещу високите цени на горивата се проведе в цялата страна. Поводът за автомобилното шествието е изтеклият срок на едномесечния мораториум за горивата.

За първи път недоволните показаха исканията си в делничен ден. Това обаче не създаде очакваните сериозни задръствания. Този път протестното автошествие в София се проведе в четири лъча, които започнаха от основни столични булеварди.

За малко протестът  да не се осъществи. До последно организаторите и столична община  се наложи да водят преговори. Оказа се, че в последният момент общината  е подготвила изненада.

Точно в 15 часа първият лъч от „Цариградско шосе\" се насочи към крайната си точка - площад Александър Невски.

В крайна сметка се стигна до компромис - разрешение да се включат в протестните лъчове получиха по 35 автомобили от всяка посока. Въпреки това желаещите бяха много повече.

За четвърти път недоволните призоваха управляващите да намалят цената на горивото. Този път полицаите, които охраняваха протеста за малко да бъдат повече от самите недволни. Тези пък, които не са включиха в протеста останаха да чакат по светофарите, за да мине шествието.

Сред исканията на протестиращите е да има и граждани, които да следят работата на комисията за защита на конкуренцията. Утре всички предложения ще бъдат внесени в Министерския съвет.