Идеята на софийската община е всички фирми да ни возят за максимум 1.60 лв на километър и вече да няма отделни коли, които са поставили цена от 5 лева.

Ще изчезнат ли така наречените \"копърки\", след като въведат таван на цените на таксиметровите услуги, провери екип на Календар. Идеята на софийската община е всички фирми да ни возят за максимум 1.60 лв на километър и вече да няма отделни коли, които са поставили цена от 5 лева.

След около две седмици в София ще бъде въведена максимална цена за таксиметровите услуги, а санкцията за тези, които не спазват новите правила ще е 3000 лева. В момента всеки таксиметров шофьор може да вози на каквато тарифа реши – така да се повозим в жълта кола може да ни струва както 60 стотинки, така и 6 лева.

Изненадващо за екипа ни, всички шофьори на така наречените копърки са напълно съгласни с идеята да се регулират цените на таксиметровите услуги. Те обаче  отхвърлиха предложението да има таван на цените.

Каква да бъде максималната цена за километър е другият въпрос, по който все още не е постигнат консенсус

Какъвто и да е таванът за цените на таксиметровите услуги, от бранша бяха категорични, че след две седмици всички цени ще се повишат поне с 20 %.