Възможно е хората, които не могат да си бъдат вкъщи и на двете определени дати, да си запишат извънреден отчет, но за него се заплаща...

Няма проблем с отчитането на топлинната енергия, тъй като това се прави от десет години. Това каза в \"Здравей, България\" Огнян Димитров, говорител на Асоциацията на топлинните счетоводители. Слагат се съобщения с подробна информация за датите, часовете, както и последствията, ако не бъде осигурен достъп до дома, поясни той.


Възможно е хората, които не могат да си бъдат вкъщи и на двете определени дати, да си запишат извънреден отчет, но за него се заплаща.


Наш екип засне как фирма \"Бруната\" обаче изисква клиентите да заплащат за втората дата, въпреки че посещението няма да е индивидуално. Представител на компанията трябваше да присъства в студиото на \"Здравей, България\", но в последния момент от \"Бруната\" изпратиха писмено становище, според което никъде не се коментира, че пакетът услуги включва стойността и за посещение при втората дата.


Огнян Димитров обясни, че обикновено топлинните счетоводители се опитват да планират поне едната дата да е през почивните дни, но дори и тогава има недоволни.