Евентуална кандидатура на Борисов за президентските избори ще означава бягство от отговорност пред гласоподавателите, единодушни са Сергей Станишев и Мартин Димитров...

Реакциите на изказването не закъсняха. В парламента от ГЕРБ отрекоха темата да е била обсъждана в редиците на партията. Премиерът Бойко Борисов днес не коментира въпроса и така запази интригата ще бъде ли кандидат за президентските избори.

 

Лидерът на ГЕРБ в парламента Красимир Велчев обясни, че изпълнителната комисия, която е ръководният орган на партията, не е обсъждала имена.

 

Евентуална кандидатура на Борисов за президентските избори ще означава бягство от отговорност пред гласоподавателите. В това са единодушни лидерите на левицата и десницата.

 

\"Г-н Борисов получи на парламентарните избори много силна лична подкрепа, защото хората гласуваха не за ГЕРБ, а за него. Пое много сериозни ангажименти пред избирателите\", смята Станишев.

 

Според \"Коалиция за България\" и \"Синята коалиция\" бъдеща кандидатура на Бойко Борисов за президент изправя ГЕРБ пред тежък проблем.

 

\"Правителство без Борисов на ГЕРБ няма. Това трябва да ви е ясно\", заяви Мартин Димитров.

 

\"Ако можеше да го клонираме, щеше да е на двете места. Но за съжаление не може\", коментира от своя страна председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев.

 

Предшественикът на Борисов на премиерския стол Сергей Станишев пък смята, че личният избор, пред който е поставен сегашният министър-председател, е сложен.

 

Мартин Димитров смята, че разумният избор за ГЕРБ в тази ситуация е да не издигат свой кандидат-президент и да подкрепят десния претендент на вота през есента. Така елегантно управляващите ще решат потенциалните проблеми, пред които ги изправят президентските избори, твърди лидерът на СДС.