На въпрос как е била направена административната реформа в Столична община по времето, когато Борисов е бил кмет, той отговори: \"Просто не назначаваш нови служители, оптимизираш работата на тези, които са там\"...

Общините, които не са си направили оптимизация в администрацията, да не се оплакват, че нямат пари. Това каза премиерът Бойко Борисов по повод доклада на Секретариата на Съвета по административна реформа за тенденциите на реално заетите в сектора на държавното управление за периода 2001 - 2009 година.

\"Много разумен, много добър доклад, който ние продължаваме да привеждаме като изводи в сила и да работим в тази насока\", каза Борисов.

На въпрос за общините, които не са си направили оптимизация в администрацията, Борисов заяви: \"Като не са направили, няма да се оплакват, че нямат пари. Ще излязат тези кметове, които не са го направили, и ще кажат пред своите населени места, че вместо с парите от икономиите да правят детски градини, площадки и всичко останало, както ние в София навремето, ще ги харчат за заплати\".

На въпрос – как е била направена административната реформа в Столична община по времето, когато Борисов е бил кмет, той отговори: \"Просто – не назначаваш нови служители, оптимизираш работата на тези, които са там\".

Според Борисов - прави впечатление, че градовете са преди всичко – Разград, Смолян, Кърджали, Търговище. \"Обяснявам си го с управлението на Тройната коалиция и формулата осем – пет – три\", каза той.

Ние към момента имаме към 13 % съкращения, целим да станат 20 %, каза премиерът Борисов. „Но има разделение на властите – общините да бъдат любезни да си ги приведат в съответствие. Не само да се оплакват, че нямат пари\" – каза Борисов. / Агенция \"Фокус\"