Образувано е разследване срещу родителите на децата. Полицията твърди, че именно те са пребили децата. Момчето е с травми по главата, а момичето е с леки наранявания в областта на корема.

Пострадали от домашно насилие момче и момиче на 7 и 5 години, лежат трети ден в \"Пирогов\", съобщиха от болницата. Образувано е разследване срещу родителите им. Полицията  твърди, че именно те са пребили децата. Момчето е с травми по главата, а момичето е с леки наранявания в областта на корема.

Двете деца бяха приети в \"Пирогов\" събота. Мъж, който се разхождал край блока им в столичния квартал \"Люлин\", чул писъци и веднага подал сигнал в полицията. Патрул от 9-то полицейско управление задържал родителите за денонощие - 27-годишна жена и 30-годишния й съпруг.

Момченцето вече е стабилно и се храни, казаха от неврохирургията. 5-годишната му сестра също е в добро състояние, но ще остане за наблюдение в коремното отделение на детската хирургия. Според майката на децата, която отказа да покаже лицето си, агресията дошла не от родителите, а от момиченцето, което посегнало на брат си. Това ставало често, докато ги заключвали сами, без надзор. Нямали пари, нямали време и едвам свързвали двата края.

Социалните няма да допуснат връщането на децата вкъщи, докато не приключи разследването за травмите, а то може да продължи и няколко месеца.

Майката и двете деца са страдали от домашно насилие допреди две години - от бившия й съпруг и биологичен баща, каза още тя. Откакто се разделили с него и заживели с настоящия, останали като проблем само безпаричието и мизерията.

Нова телевизия ще следи какво ще се случи с децата.

 

Още за версията на майката на двете деца - във видеото.