До инцидента се стигнало заради съперничество за момиче. Пострадалото момче е било налагано с ритници, съблечен и вързан за дърво с колан през врата. След това е изхвърлен в центъра на кв. \"Павлово\"...

Криминалисти на столичното Шесто РПУ задържаха трима младежи, тормозили жестоко 14-годишно момче. Организатор бил 15-годишен, а целта му била да сплаши съперника си.

 

Според разказа на пострадалото момче в полицията по телефона го потърсил 15-годишен негов познат и му предложил да се видят в кафене в кв. \"Суходол\". Отношенията им били влошени заради съперничество за момиче.

 

По пътя ги настигнала червена \"Мазда\", шофьорът ги попитал за автосервиз наблизо и тъй като им било на път двамата се качили в колата, за да го заведат. В автомобила пътувало и друго момче на 15 години. Шофьорът обаче не тръгнал към сервиза, а го отвели в местност в кв. \"Бояна\".

 

Там тримата принудили жертвата си да слезе, започнали да издевателстват над него. Сложили му плетена шапка на главата и тримата започнали да го налагат с ритници и палка. Разкъсали фланелката му, съблекли го гол до кръста, надраскали с нож по гърба му голяма буква \"М\", после го вързали за дърво с колан и през врата.

 

През цялото време тримата заплашвали жертвата си да не се занимава повече с момичето. След като решили, че боят е достатъчен, го натоварили в багажника на колата и го изхвърлили в центъра на кв. \"Павлово\".

 

Полицията е задържала тримата насилници. Те нямат криминално минало. Работата по случая продължава.