Той смята, че тази номинация ще спомогне \"голямата цел на всички\" - да намалят резултата на ГЕРБ...

\"Меглена Кунева е добра и сериозна кандидатура. Колкото повече активни и авторитетни кандидатури има, толкова по-добре за самата надпревара, това ще повиши изборната активност и е едно от условията ГЕРБ да не постигнат своя резултат\", коментира лидерът на БСП Сергей Станишев.

 

Номинацията на Меглена Кунева не е изненада за Станишев предвид обществената й дейност през последните месеци. Той смята, че тази номинация ще спомогне \"голямата цел на всички\" - да намалят резултата на ГЕРБ.

 

В БСП се осъществяват вътрешни номинации за кандидатура за президент на партията. Обсъждат се и чисто партийни кандидатури като Стефан Данаилов и извънпартийни.

 

Спрягат се имената на Пламен Орешарски, Петър Курумбашев, Жени Живкова. Запитан дали БСП ще подкрепи Кунева, лидерът на БСП обясни, че партията не може да бъде организация, която да осигурява на някого успех.

 

Следващата седмица ще се проведе среща между БСП и ДПС, за да обсъдят вота на недоверие към кабинета.

 

\"Всеки вот – дали е секторен, или за цялостна политика, е вот лично към министър-председателя при този едноличен режим. Той управлява еднолично като фирма, като едноличен търговец в държавата и няма институции, няма нищо\", заяви Станишев.

 

Той определя правителството на ГЕРБ като правителство на лъжите.
\"Всеки ден гьонсурати лъжат, лъжат, лъжат от най-високо ниво, до най-ниско ниво. Само това умеят\", коментира още той.

 

Станишев призова Синята коалиция да се определят дали са опозиция, дали искат да свалят това правителство или искат просто да се наричат опозиция. /БГНЕС