Колкото по-бързо си отиде това правителство, толкова по-бързо ще свърши епохата на хаоса, наглостта и некомпетентността. В противен случай ГЕРБ ще оставят опоскана държава и разорени граждани, заяви лидерът на \"Коалиция за България\" Сергей Станишев...

Колкото по-бързо си отиде това правителство, толкова по-бързо ще свърши епохата на хаоса, наглостта и некомпетентността. В противен случай ГЕРБ ще оставят опоскана държава и разорени граждани, заяви лидерът на \"Коалиция за България\" Сергей Станишев.


\"Няма как да дойде по-объркано правителство от това\", отбеляза той. По думите му всеки трябва да се самоопредели в отношението си спрямо правителството. Лидерът на БСП изтъкна, че гласуването \"въздържал се\" и негласуването при вота на недоверие ще означава подкрепа за правителството на ГЕРБ.


Според Станишев тоталното обедняване на българите само по себе си е достатъчно, за да се иска вот на недоверие.


Станишев припомни, че фискалният резерв се е стопил на 4,5 млрд. лева, а в последния си доклад МВФ настоява нивата на резерва да се възстановят.


\"Правителството краде ежедневно от парите на всеки гражданин, стопявайки фискалния резерв\", възмути се лидерът на БСП.


Той определи темата Шенген като огромен провал, за който отговорност носи лично премиерът Борисов. \"България трябваше да бъде член на Шенген през март 2011 година\", напомни Станишев.


Той изтъкна, че техническите критерии са само половината от работата. Другата половина е свързана с политическото доверие към правителството, че може да гарантира сигурността на шенгенското пространство и да се бори с корупцията и с организираната престъпност. \"Точно това доверие липсва\", отбеляза Станишев./БГНЕС