Давала под наем автобусите си на друга фирма, която е във фалит...

Фирмата \"Бургас Тур 90\" няма лиценз за превоз на пътници, установи проверката на ДАИ. 

Собственикът й е 21-годишният турски гражданин Бурак Саглам. \"Бургас Тур 90\" давала под наем автобусите си на друга фирма, която е във фалит, но пък има лиценз за превоз на пътници.

 

Катастрофиралият автобус е произведен през 1989 година. През март е преминал задължителния технически преглед. Вчера в 13.00 часа отпътувал по редовната линия Бургас-София-Бургас.

 

Екип на \"Календар\" се опита да открие монтьора, извършил ремонта и прегледа вчера. Халето обаче остана заключено през целия ден.

 

От фирмата-превозвач не допускат шофьорът Светослав Димитров да е заспал по време на движение. Той и колегата му Иван Чакъров, който почина при инцидента, не са имали друг курс преди злополучното пътуване.  

От Автомобилната администрация в Бургас съобщиха, че са получавали много сигнали за нарушения от \"Ентуртранс\", но отказаха да застанат пред камерата на Нова телевизия.

 

По нареждане на транспортния министър Ивайло Московски Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация\" е започнала проверка на цялостната дейност на фирмата-превозвач,  техническата изправност на автобуса, както и дейността на фирмата, извършила техническия преглед.

 

От полицията в Бургас съобщиха, че към този момент собствениците на двете фирми не са задържани и не са викани за разпит. Бурак Саглам и Ениз Ченгел не бяха открити за коментар.