До този момент телата на шестима от загиналите са прибрани от близките им...

Шофьорът на автобуса, който катастрофира Светослав Димитров е с повдигнати обвинения за причиняване на смърт по непредпазливост и нарушаване на правилата за движение.

 

Състоянието на най-тежко пострадалата при инцидента остава критично. Девет души все още са в болница.

 

Тежко и критично продължава да е състоянието на 46-годишната Албена Узунова от Бургас. Тя е с черепно-мозъчна травма и е настанена в Клиниката по анестезиология и реанимация.

 

В късния следобед вчера в същото отделение е бил преместен и 55-годишният Сашо Стоилов от Бургас, тъй като състоянието му рязко се влошило, но тази сутрин е стабилизиран.

 

И двамата пациенти са здравно неосигурени, но въпреки това болницата изцяло ще поеме лечението им. В Клиниката по ортопедия са настанени други трима от пострадалите. Единият от тях е 33-годишният Иван Тишев от Бургас.

 

Тази сутрин в Клиниката по изгаряния са били оперирани още двама от пострадалите - 18- годишно момче от Бургас, което е било с тежки контузни рани и 21-годишно момиче от Стара Загора с отворена колянна става и големи дефекти на долните крайници.

 

Състоянието на останалите пациенти е стабилно, но те ще останат поне още две седмици на лечение в Университетската болница \"Свети Георги\" в Пловдив.

 

До този момент телата на шестима от загиналите са прибрани от близките им. Най-младият убит при катастрофата 14-годишната Бояна Рангелова ще бъде взета утре от родителите си, тъй като майка й все още не се е върнала от Канада.

 

Момичето е пътувало в злощастия рейс с баща си и петгодишното си братче- Камен. Те са оцелели. Баща й Стоян дори помогнал на деветима затиснати в рейса да излязат, но не успял отвътре да извади собствената си дъщеря. В Съдебна медицина все още е тялото и на 20-годишната Петя Кузманова от Роман.