Така той коментира изказване на премиера...

\"Аз мисля, че твърде много българското общество проявява търпение към хулиганското поведение на министър-председателя и неговото презрение към българските граждани\".


Така лидерът на БСП Сергей Станишев коментира изказването на премиера Бойко Борисов, че кучетата са като българите и трябва здраво да се държат. Според председателя на БСП без съмнение Борисов дължи извинение на българските граждани. Самият Станишев обаче не очаква наистина да има извинение, защото това не е първа фраза и няма да бъде и последна.


\"Няма европейска страна, в която при такива думи на министър-председателя, той да оцелее и самите граждани да търпят такова отношение. Тази фраза е квинтесенция на философията на управлението на Борисов и ГЕРБ\", коментира Станишев.


Според него философията на управляващите е \"хората трябва да бъдат мачкани, държани изкъсо и в полугладно състояние, за да слушат по-добре и колкото по-зле живеят българите, толкова повече се затяга каишката, която държи министър-председателят. Всяка година, с всеки бюджет той затяга каишката с едно деление и хората вече едвам дишат\", каза още той.


\"Това не е първа реплика и няма да бъде и последна. Още през 2009 година при посещение в Чикаго Борисов заяви, че най-големият проблем на България е лошият човешки материал. Тази фраза е абсолютно недопустима и апелирам към гражданите и към българските медии да не проявяват повече търпимост към подобно поведение от страна на главата на изпълнителната власт в България\", каза още Станишев.

 

На свой ред, министър-председателят използва правото си на дуплика чрез медиите. Той заяви, че няма за какво да се извинява, защото не е искал да обиди никого. А репликата му към дамата с кученцето в Созопол е извадена от контекста.