Инцидентите се случват ден, след като в парламента беше внесен вота на недоверие срещу правителството...

Политическите реакции на взривовете пред двете партийни централи на ДСБ и РЗС тази сутрин не закъсняха.

 

Инцидентите се случват ден, след като в парламента беше внесен вота на недоверие срещу правителството заради вътрешната политика.

 

ДСБ дадоха срок от 24 часа на полицията да отговори кои са извършителите. Взривовете са опит за политическо сплашване преди вота на недоверие към правителството, коментира лидерът на ДСБ Иван Костов.

 

Той посочи, че цялата отговорност за случилото се носи управляващата партия ГЕРБ.

 

\"Властта е поръчител или организатор на атентата\", обяви пред журналисти Атанас Семов от РЗС. Повече от знаково е, че са взривени офисите на двете десни партии, които показват категорична опозиционност, допълни още Семов.

 

От ДСБ и РЗС определиха като несериозна и цинична версията, че може сами да са взривили офиса си.

 

По-рано през деня премиерът Бойко Борисов коментира, че има счупени витрини и шум и то точно преди доклада от Брюксел. Според министър-председателя най-големите манипулации и \"жълти\" скандали, които излизат в медиите, отиват в различни столици и биват интерпретирани по различен начин.

 

\"Това, което дежурните в МВР ми докладват е, че две бомби с много малък еквивалент са поставени така, че е явно, че един човек е минал, поставил е едната, след е поставил другата\", допълни още Борисов.

 

От ДПС, \"Коалиция за България\" и \"Атака\" също осъдиха взривовете.