Причината - все още продължават автотехническите експертизи по случаите...

Невниманието зад волана и алкохолът могат да бъдат фатални. Примерите за това са много. Какво се случва обаче след това?

Вече няколко месеца се бавят обвиненията  за няколко тежки катастрофи, при това с жертви. Става въпрос за  инцидента на магистрала \"Тракия\", при който автобус се удари в мост и изгоря. Загинаха 9 души. Шестима починаха и на Великден в Симеоновград, когато автомобил ги помете на тротоара.

Причината все още да няма официални обвинения е, че продължават автотехническите експертизи по тези случаи.

Крикор Киразян е един от 10-те експерти у нас, който би могъл да пресъздаде събитията довели до тежък пътен инцидент, с много участници и жертви, и то с максимална точност.

Данните и уликите от мястото на произшествието се събират от следователи и служители към тежки пътни произшествия към КАТ. От уменията и професионализма на следователите зависи и истинността на експертизата.

Същинската експертиза се извършва с помощта на компютърни симулация със специализиран софтуер, чиято цена варира межди 6-10 хиляди евро.

Заради такива допълнителни проверки и процедури, често автотехническите експертизи отнемат месеци, разказват още експертите.   

Подробности, както и какво заявиха експертите пред камерата на Нова телевизия – вижте във видеото.