Полицията е арестувала крадците преди да успеят да влязат в магазина...

Софиянец предотврати обир на златарско ателие в центъра на столицата. Полицията е арестувала крадците преди да успеят да влязат в магазина. Малко преди изгрев слънце двама братя, известни като Малкия и Големия Куман, се подготвят да разбият вратите на златарско ателие в центъра на София. 


Двамата крадци идват около 5 и 10 сутринта, подготвени с маски, ръкавици, радиостанции и лост. С този лост те са опитали да откъртят решетката на златарското ателие.


Опитът им обаче остава неуспешен, защото двамата братя са били твърде шумни, разказаха очевидци. Крадците дори са успели да събудят почти всички живеещи в квартала. 


Братята виждат полицейските коли, разбират, че нещо се е объркало и бягат от местопрестъплението. По пътя си изхвърлят маските, ръкавиците, радиостанциите и лоста, с който са разбили решетката на магазина. Те обаче успяват да изминат едва стотина метра, когато полицаите ги арестуват.


Малкия и Големия Куман така и не са успели да влязат в златарското ателие. Собствениците на магазина обясниха, че нищо не е откраднато, но ще вземат повече мерки за сигурност. 


Това не е първият им опит за обир на подобен магазин. Миналото лято Асен Илиев-Големия Куман беше задържан в Асеновград, когато се опита да обере златарско ателие там. Брат му също беше арестуван миналата година след две домови кражби.