Според Доган, управлението на ГЕРБ се провалило във всяко едно отношение, защото били неподготвени.

Лидерът на ДПС Ахмед Доган нарече управляващите от ГЕРБ циркаджии и мечтатели.

\"Управлението се провали във всяко едно отношение, защото бяха неподготвени. Нямаха и нямат никаква визия за управлението на страната, защото дойдоха на власт в резултат на емоционален вот. Защото превърнаха в модел своеволията, насаждането на страх и циркаджийството в политика\", каза Доган при визитата си в село Вълнари.

\"Нашата цел е да създадем условия за предсрочни парламентарни избори, тък като ако оставим всичко това да продължи още две години, няма да можем да обясним на децата си, защо допуснахме това да се случи\", каза още лидерът на ДПС. Той заяви, че е крайно време държавата да започне да се развива нормално, а за да се случи това управляващата партия трябва да си отиде, защото са некомпетентни, неподготвени и са се провалили във всяко едно отношение.

\"По време на нашия мандат в страната влязоха над 25 млрд евро чуждестранни инвестиции за 4 години. В техния мандат до този момент те са нула. Ние имахме фискален резерв над 8 млрд лв. От тях сега ги няма половината\", каза още Доган и нарече това което правят сега ГЕРБ \"пародия на политика\".

\"За президентския вот искам да кажа, че ще си останат само с мечтата, че ще имат президент,\" заяви председателят на ДПС. Нашата цел е да създадем условия за предсрочни парламентарни избори, каза още Доган и допълни, че в противен случай държавата и всички ние ще платим много висока цена, ако това продължи.

На предизборния митинг в с. Вълнари, община Никола Козлево, област Шумен, присъстваха още заместник-председателите на ДПС Алиосман Имамов, Рушен Риза и Христо Бисеров. /БГНЕС