Без нарушения премина денят за размисъл в Сливен.

Без нарушения премина денят за размисъл в Сливен. Хората от общината утре ще избират освен президент и кмет. Секциите във всички 44 населени места в сливенско имат готовност да отворят точно в 6 сутринта. Нашият екип в града установи, че освен предизборни страсти, хората там се вълнуват от времето.

За Сливен казват, че е най-ветровитият град в България. Времето в съботния ден беше спокойно, но хората твърдят, че вятър винаги може да се появи. В края на града срещнахме Венелин и неговите крави. Той се жалва че не получава субсидия, защото кравите му са малко на брой. И други мисли го тревожат в деня за размисъл – \"В коя европейска държава е имало точкова система, че тук я въведоха. Не може да се пенсионира човек.\"

Венелин твърди, че мисли за кого да гласува и не знае накъде ще завее вятърът утре.

Ветровито е, да. Особено там, където се купуват гласове. И всеки се чуди за какво да се хване – дали за този, който плаща малко повечко. И всеки хваща един здрав клон и гледа не го отвее вятъра в погрешна посока.

За купуване на гласове открито се говори в сливенския квартал \"Надежда\". Всички казват, че те пари не са взимали. Взимали другите – твърди се между 20 и 50 лв.

Още по темата – във видеото.