Увреждане на енергийното ни тяло може да доведе до цялостно увреждане на съединителната тъкан.

В предаването \"На кафе\" д-р Папазова коментира революционното схващане, че в основата на всяко едно заболяване на съвременния човек, стоят проблеми със съединителната тъкан. Заболяванията, пряко свързани със съединителната тъкан, са изключително сериозни и не толкова рядко срещани.

Едно от най-често срещаните заболявания на съединителната тъкан е системен лупус еритематозус – автоимунно заболяване, което предизвиква възпаление. Болните произвеждат в кръвта си антитела, които атакуват тъканите на собственото си тяло и по този начин се получават рани и увреждания на кожата, сърцето, белите дробове, ставите и нервната система. Причините за това заболяване не са съвсем изяснени.

Според д-р Папазова, в съвременен план хората страдат от много енергийни вируси, например нарушение на биополето. Увреждане на второто ни тяло – енергийното, може да доведе до цялостно увреждане на съединителната тъкан и да я направи по-податлива на всички последствия от нарушено хранене на клетката, масивната интоксикация и т.н.

Симптомите на съединително-тъканните болести също не са съвсем изяснени. Сред тях са повишената уморяемост, намалената концентрация, общата слабост, температурата, леките болки, умерената скованост, както и  леката мускулна умора.

Едно от често срещаните заболявания на съединителната тъкан е системен лупус еритематозус. За да се диагностицира заболяването, се налага да бъде направена кожна биопсия. Правят се и имунофлуоресцентни тестове. В официалната медицина диагностиката е на много високо ниво и дори и без характерната пеперуда заболяването може да бъде диагностицирано.

Лечимо ли е това заболяване?

В днешното предаване на \"На кафе\" д-р Папазова представя медикаментозното лечение на заболяването, докато в следващото предаване ще представи холистичната визия за лечение за всички съединително-тъканни заболявания.

При заболяванията, които протичат с кризи на изостряния и с ремисии, по време на остри кризи се прилагат кортикостероиди като медикаментозно третиране. Те не лекуват, а спасяват от болката, оточността и целия дискомфорт. Официалната медицина прилага цитостатици и други методики, които обаче опират до въздействие, което временно отсрочва проблема, потиска симптомите и връща донякъде самочувствието и работоспособността на пациента.

Повече за ревматоидния артрит, както и какви възможности за лекуване на съединително-тъканни заболявания предлага холистичната медицина – очаквайте следващия понеделник.


Цялото предаване \"На кафе\" може да гледате на NovaPlay!