Фирмата й била продадена и тя трябвало да търси новия собственик...

През 2008 година Владислава Спасова от София започва работа като опаковач на ДВД филми в столична фирма. Няколко месеца по-късно обаче забременява и заради усложнения излиза в болнични, а след това в майчинство.

 

През май тази година се свързва със счетоводителката на фирмата, за да поиска служебна бележка за дъщеря си, която трябва да тръгне на ясла. От нея обаче разбира, че вече не е служител на фирмата. От юли тя била продадена и досието й е прехвърлено в новата фирма.

 

Владислава и съпругът й откриват адреса на новата фирма в търговския регистър и отиват на място, за да се срещнат с управителя и да поискат трудовият договор да бъде прекратен, тъй като тя вече не получава майчинство, а и няма внесени осигуровки. От там обаче й казали, че не могат да й помогнат и да търси новия собственик.

 

Владислава обаче не го намира. Затова два дни преди да изтече майчинството й търси съдействие от Инспекцията по труда.  

От там отговориха, че от август месец досега са направили няколко опита да откритият собственика на фирмата и след намесата на екипа на \"Здравей, България\" това най-накрая се случи.

 

Владислава Спасова е извикана от работодателите, трудовият й договор е прекратен, майчинството изплатено, а осигуровките – внесени. Това означава, че тя спокойно вече може да започне нова работа.