Директорът на Агенция \"Митници\" Ваньо Танов за борбата с контрабандата, политическия натиск и обвиненията на опозицията.

Директорът на Агенция \"Митници\" Ваньо Танов за борбата с контрабандата, политическия натиск и обвиненията на опозицията.

Директорът на Агенция \"Митници\" Вальо Танов заяви в стугиото на \"Здравей, България\", че на 20-ти декември заедно с целия екип, свързан с проблема \"Лукойл Нефтохим\", е посетил  комбината. Било е установено, че поставените изисквания все още не са напълно изпълнени.

\"Те бяха монтирали голяма част от уредите, голяма част бяха в процес на монтиране, но бяха доставени\", поясни Вальо Танов. Той допълни, че до 15-ти януари ще се работи и в събота, и в неделя. Тогава ще се видят и протоколите, изготвени от всички изпратени експерти в \"Лукойл Нефтохим\".

Ако комбинатът е изпълнил дотогава поставените от Агенция \"Митници\" изисквания, ще получи сертификат за съответствие. В последствие ще бъде направено споразумение в съда, в което \"Лукойл\" ще оттегли претенциите си, делото ще бъде прекратено, а старият лиценз на комбината ще бъде възстановен. В противен случай, ще трябва да се даде нов лиценз, което щяло да отнеме време.

Припомняме ви, че миналата година през лятото беше отнет лицензът на \"Лукойл\", тъй като не са поставени измервателни уреди на входа и на изхода на предприятието. След консултации и разговори със специалисти, премиерът Бойко Борисов заяви, че до началото на декември измервателни уреди ще бъдат поставени и че ще бъдат инвестирани 1 млрд. евро в \"Лукойл\".

Вижте във видеото какво заяви още директор на Агенция \"Митници\" за Нова телевизия.