Ще ни лекуват ли по-качествено през 2012?

Здравеопазването няма да бъде приоритет в управлението на този мандат на ГЕРБ стана ясно от изявление на финансовия министър Симеон Дянков неотдавна.

 

\"Тезата на Дянков беше, че големи реформи се правят в начало на мандата. На здравния министър здравеопазването е приоритет\", така здравният министър д-р Стефан Константинов коментира изказването на Симеон Дянков.

 

\"Работи се усилено върху електронното здравеопазване и доказателството е пускането на регистъра на ражданията, който е част от него. Само за първите дни вече има интересна и важна информация\", обясни Константинов.

 

\"Зад тази таблица, която хората виждат, има огромна информация. От 1839 раждания 2.2% са близнаци. Броят на недоносението, което важно за нас, е 9%. Получи се и алармиращо число за броя на ражданията със секцио - 36%. Важно е да имаме бърза и достоверна информация, за да вземем адекватни решения\", каза още здравният министър.

 

\"До края на мандата ми със сигурност ще има електронна здравна карта. Проектът е много напреднал и търговете за изпълнител ще бъдат обявени вероятно следващата седмица. Още 2013 година ще можем да се похвалим с нея\", гарантира Стефан Константинов.