Как да успеем в България тук и сега? И може ли човек да се научи да бъде успешен?

Книгата \"Моделът на успеха 22\" излиза на пазара и представлява нещо като наръчник на успеха.

\"Успехът е начин на мислене и най-важното нещо, за да успяваш е способността на продаде самия себе си  на самия себе си. Това означава да харесваш това, което правиш и да вярваш, че можеш да го постигнеш. Ссамо и единствено тогава можеш да постигнеш успех, независимо в коя област\", заяви Анатолий Георгиев - основател на Фондация \"Училище за успех\" и един от авторите на книгата.

Авторът разясни, че числото 22 в заглавието на книгата е свързано с броя успели мъже, които са представени в нея. Техният психологически модел на успеха е свален от авторите и е показано как тези хора успяват.

Има един универсален модел, който се състои от седем конкретни действия със строга последователност и седем универсални личностни качества, допълни Анатолий Георгиев.

\"Причината да искаме да направим тази книга е тя да бъде едно предизвикателство към българина и особено към този българин, който вярва, че успехът се постига благодарение на шуробаджанащина, на връзки и подкупи. Това не е така и ако продължаваме да гледаме на успелите българи само през призмата на негативизма, никога няма да бъдем едно успяло общество\", на мнение е Анатолий Георгиев.

Петър Курумбашев - депутат и един от 22-мата успели герои на книгата, заяви, че едно от нещата, които трябва да бъдат правени със сигурност в името на успеха е работата по 15-18 часа на ден, седем дни в седмицата и да има непрекъсната мисъл и страст за този успех.

Какво означава успеха и в какви форми за изразява, както и можем ли да се научим да бъде успешни – вижте във видеото.