Трите най-търсени продукта на изплащане са лаптопите, телевизорите и пералните машини...

Лаптопите са най-търсения продукт на изплащане за 2011-та година. Това сочат данни от проучване на една от водещите компании за потребителско кредитиране у нас. Кои са другите стоки, които попадат в \"Топ 10\" на класацията разказва Вероника Димитрова.

 

Според класацията трите най-търсени продукта на изплащане за 2011-та година са лаптопите, телевизорите и пералните машини. Големият брой продажби на преносими компютри в сравнение с тези на настолните, експертите си обясняват с все по-голямата нужда от интернет, навлизането на WI-FI технологията и желанието на българите да се информират. Само за последната една  година потребителски кредит за покупка на лаптоп от тази компания са поискали около 42 000 българи.

 

Проучването показва още, че през 2011-та година българите са отделяли между 900 и 950 лева за покупка на лаптоп, което е по-ниско от средната цена на най-предпочитания модел за 2010-та година. На второ място в класацията за най-търсен продукт на изплащане за 2011-та година се нареждат телевизорите.

 

През 2011-та  хората са купували по-евтини телевизори в сравнение с 2010-та година, когато са давали между 830 и 880лева. Трето място в класацията заемат пералните машини.

 

Другите стоки, които се купуват най-често на изплащане са хладилници, готварски печки, климатици и бойлери.

 

И още по темата – във видеото.