Вижте историята на 19-годишен младеж от Смолян, който въпреки болестта си не губи амбицията си...

Следващият репортаж разказва за силата на духа и жаждата за живот. Вижте историята на 19-годишен младеж от Смолян, който въпреки болестта си готви за издание втора стихосбирка.

 

\"Нощ е всичко спи. Часът на болката дойде.
Искаш да болиш?! Започвай!
Часът на болката дойде.
Чука, реже и кове! Тупа, къса дърпа!
Едва успявам аз да издържа. В борба минават часовете.
И уморена болката срамно се стаи. Обидена, че не ме е победила.\"

 

\"Това стихотворение го написах, за да покажа на всички как трябва да успяват в болката като мен. Имам 13 операции. През 2007 година, когато бях гипсиран до кръста и не можех нищо да движа, написах и стихотворението \"Болка\", разказа Симеон.

 

Едва година след раждането си, лекарите поставят на Мони страшната диагноза детска церебрална парализа. Болката и операциите не го сломяват. Амбицират го да се бори за живота с пълна сила. С упоритост и воля успял да захвърли инвалидната количка

 

Постигнал го е с много рехабилитация и труд. Симеон е твърдо убеден, че ще се справи: \"Щом съм издал цяла стихосбирка, значи трябва и бастуна да успея да хвърля.\"

 

Първата му стихосбирка е издадена, когато Мони е едва 14-годишен. Сега търси спонсори, за да  покаже пред света новите си стихове.

 

Започнал е да пише стихове още от пети клас. Тогава съвсем случайно решил да опише това, което е преживял. Обяснява, че именно за това публикувал всичките си стихове в собствен сайт. Че творчеството му давало кураж на десетки деца и младежи в неговото положение говорели огромния брой посещения и положителни мнения в него. Най-големият му фен обаче се оказа баба му.

 

За сметка на това има неща, които го ядосват. Неща, които са причина рядко да излиза и да има повече виртуални, отколкото реални приятели.

 

Вижте още във видеото.