Яне Янев за твърденията на Ангел Марин, че е ходатайствал за помилването на убиец и за работата на комисията...

Вчера, 23 февруари, беше първото заседание на парламентарната комисия, която трябва да проучи случаите на помилванията, опрощавания на държавни вземания и даване на гражданство. Нейн председател е Яне Янев. Успоредно с това се проведе пресконференция на Георги Първанов и Ангел Марин, които определят комисията като \"ново издание на импийчмънта\", а Яне Янев – като \"оръженосец\" и \"протеже на Бойко Борисов\".

 

\"Когато протестирахме срещу Бойко Борисов, правихме митинги, демонстрации и нашият кандидат за президент искаше да бъде уволнен, къде беше Георги Първанов? Пак задкулисно, коварно и непочтено не като европейски, а като азиатски тип политик дърпаше конците зад завесите. Така че, много моля, такива хора, които дължат цялата си кариера на подмолни игри, да бъдат така любезни да разберат, че България все пак е член на Европейския съюз и мина това време, когато развявахме знамената в полза на Милошевич. Живеем в други години\", категорично заяви Яне Янев в студиото на \"Здравей, България\".

 

Той коментира, че е много жалко, че Ангел Марин е представлявал институцията като вицепрезидент и че така може да се лъже за толкова кратък период от време: \"Толкова метаморфози на различни лъжи за толкова кратко време.\"

 

Яне Янев заяви, че не е помагал и не се е ангажирал с Васил Пашов: \"Не съм ходил в президентството и не съм пледирал за помилването на убиец. Това е абсолютна лъжа и аз ще заведа дело за клевета срещу Ангел Марин. Тези хора трябва да се научат, че сме правова държава.\"

\"Това, което видяхме вчера от пресконференцията на Първанов и Марин е връх на политическото лицемерие и няма аналог за целия 22-годишен преход\", заключи Яне Янев.

 

Какво заяви още Яне Янев в „Здравей, България\" – вижте във видеото.