До 27 април можем да струпаме ненжуните си мебели край контейнерите и ще ни ги извозят безплатно…

В разгара на пролетното почистване има начин да се отървем от ненужните вещи, без да затрупаме града с боклуци.  И този април Столичната община осигурява безплатно извозване на старите ни мебели, прозорци и електроуреди.

 

Старото си обзавеждане, дюшеци, матраци, санитарен фаянс, прозорци и дограма трябва да слагаме до кофите за боклук. От общината се наемат да ги извозват в рамките на не повече от ден. Бурканите до кофите не винаги са ценни за клошарите, но като се счупят, режат. За излишните ни стъкла и хартии можем да подадем заявка фирмите за вторични суровини да дойдат при нас.

 

Пак от столичния инспекторат на телефон 02 987 55 55 ще ни упътят къде да се обадим, за да вземат безплатно електрическия уред от дома ни.

 

От общината напомнят и, че за окастрените клони и храсти до кофите, следва да имаме документ, че сме рязали с тяхното позволение.

 

И още едно важно напомняне. Колкото и ценни да ни се струват вещите, с които се разделяме, по принцип мястото им е в кофата, а не край нея. За да не оставим и друг да ги разхвърля, ни препоръчват да ползваме чували за смет. Този месец от общината ги раздават безплатно - в районните кметства и на входа на Борисовата градина, заедно с подробни брошури с телефони на фирмите, ангажирани да ни помогнат без пари в голямото пролетно чистене.

 

Репортер: Рада Богданова

 

Гледайте цялата централна емисия на Новините на Нова на сайта на Nova Play.