Премиерът ще дискутира търговско-икономическите взаимоотношения между двете държави...

 

Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде на официално посещение в Азербайджан, в град Баку, от 26 до 27 април 2012 г., съобщиха от правителствената пресслужба.

 

В рамките на двудневната визита премиерът ще проведе срещи с президента на Азербайджанската република Илхам Алиев и с премиера на страната Артур Расизаде. Основна тема в разговорите ще бъде развитието и задълбочаването на търговско-икономическия потенциал на отношенията между двете страни, включително чрез инвестиционни проекти.

 

Ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с възможностите за доставки на газ за България от Азербайджан, развитието на съвместни инвестиции в редица области, като енергетика, газификация и газоразпределение, както и изграждането на газова инфраструктура в България и региона на ЮИЕ. Ще бъде дискутирана и евентуалната обмяна на опит между двете страни в областта на туризма.

 

В Баку българският правителствен ръководител ще посети и Фонда на приятелите на културата на Азербайджан "Гейдар Алиев", чийто ръководител е първата дама на Азербайджан, съпругата на президента Илхам Алиев и "посланик на Добра воля" Мехрибан Алиева.

 

По време на официалната визита министър-председателят Бойко Борисов ще бъде придружаван от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов.