До сряда Матей Казийски ще заяви окончателно дали ще се откаже от националния отбор...

Радостин Стойчев беше освободен от поста селекционер на българския национален отбор по волейбол. Новината бе потвърдена на извънредна пресконференция, провела се вчера вечерта в Арена Армеец. Междувременно стана ясно, че до сряда Матей казийски ще обяви окончателно дали ще се откаже от националния отбор по волейбол.

Волейболистите ни ще бъдат отново под ръководството на Силвано Пранди, който водеше отбора преди българина. Италианският специалист е дал съгласието си още вчера вечерта след загубата на България от Германия на полуфинала на олимпийската квалификация.

 

"Решението ни да освободим Стойчев е категорично. УС заседаваше до късно снощи. Бяхме и при министър Свилен Нейков. Тези мерки, които предприемаме са единствено и само в интерес на българския волейбол. По начина, по който вървим няма да успеем да спечелим олимпийска квота. Нищо лично към Радостин", каза президентът на БФ Волейбол инж. Данчо Лазаров, а Любо Ганев допълни: "Новият треньор на България ще е Силвано Пранди".

 

Освен тези новини се оказа, че България ще купи допълнителна Интерконтинентална квалификация, която дава олимпийска квота за Игрите в Лондон, след като Италия спечели финала срещу Германия вчера вечерта.

 

Вижте коментари и мнения относно отстраняването на Радостин Стойчев във видеото.