Според премиера треньорът Радостин Стойчев и волейболистите ни ще превъзмогнат обидите...

Даваме много пари за волейбола, така че не ми е безразлично къде отиват тези пари и какви успехи имаме заради тях. Освен това, типично по български - имаме прекрасни отбор, треньор, зала и публика, осигурено финансиране и накрая да го развалим – не видях смисъл в това".

Това заяви министър-председателят на България – Бойко Борисов, по-рано днес за „Здравей, България" в отговор на въпрос за водещия защо именно той е трябвало да се намеси в проблемите с националния ни волейболен отбор.

Борисов повтори неколкократно, че това, което го интересува е инвестираните пари да отиват на правилното място.

Според Бойко Борисов, треньорът Радостин Стойчев и момчетата от волейболния отбор ще превъзмогнат личните обиди и това, което има като напрежение между тях и Федерацията в името на по-голямата цел.

 

Относно ДСБ и СДС, Бойко Борисов заяви, че не може да разбере защо случващото се е „драма" и допълни:
„Това са две големи партии, всеки от техните лидери има претенциите, че и в момента управлява страната или по във всяко отношение може да го направи по-добре. Като лидер на партия мога да ги посъветвам да се стегнат и да работят."

 

На въпроса дали пътят на СДС е коалиция с ГЕРБ премиерът отговори:

„Каква е драмата, понеже вие използвате тази дума в дясно, и по-точно СДС и ДСБ -  ГЕРБ изпълни всички техни мечти. Те мечтаеха някой да развали договора Бургас - Александруполис – дойде ГЕРБ и свърши тази работа. Те мечтаеха най-сетне някой да намери сили и да каже, че проектът „Белене" е неимоверно скъп и да го прекрати, дойде ГЕРБ и свърши тази работа. Те мечтаеха да дойде някой, който да наложи финансова дисциплина и да свали бюджетния дефицит под 2% във време на финансова криза – е, и това се случи", заяви още Бойко Борисов и запита „Е, как сега да си изкривят душата и да кажат, че ГЕРБ са лоши?"

ГЕРБ работи за самостоятелно управление", категорично заяви Бойко Борисов и допълни: „Винаги съм казвал, че ГЕРБ и двете партии - СДС и ДСБ, идеологията ни е обща, начинът на постигане ни е различен."

Борисов добави, че се е уплашил като разбрал, че Мартин Димитров веднага е подкрепил категорично Меглена Кунева.

Запитан кой предпочита за съперник – Сергей Станишев или Георги Първанов, Борисов заяви: „Единият е известен със заменките си, другият е известен с помилванията си, който и да изберат никаква разлика".

„Доклад за някакви злоупотреби в НСО не е стигал до мен и това са някакви спекулации, за да се обясни оставката на ген.Димитров", обяви премиерът Бойко Борисов.

Той бе категоричен, че не е запознат и не се е запознавал с рокадите в НСО и помолил президента Плевнелиев и съветника му Цветелин Йовчев сами да решават проблемите си, а с него само да съгласуват.

Премиерът разсея и съмненията, че рокадите в службите за сигурност били предприети заради чистка на хора на Георги Първанов: „Кирчо Киров го освободих заради доклад, който отиде в прокуратурата, а с ген. Миланов се разделихме, защото не бях доволен от работата му."

Относно издирването на братя Галеви, министър-председателят заяви, че МВР и прокуратурата са събрали достатъчно точни, ясни и силни доказателства, за да могат те да получат няколко дългогодишни присъди.

Рано или късно, ще ги хванем и ще отидат в Централния затвор", убеден е Борисов. За бягството на двамата премиерът смята, че най-малко виновни са МВР. По негови думи, има вакуум в закона. 

Относно ОЦК-Кърджали, Борисов заяви, че тези дни ще намери време да отиде отново да се срещне с работниците. Той допълни, че правителството не е спряло да търси нов инвеститор на завода, но всеки, щом разбере за дълговете в размер на 300 млн. се оттегля.

Бойко Борисов заяви, че се обсъжда вариант работниците да бъдат прехвърлени временно в мините в "Горубсо-Мадан" и е пловдивския завод. Този вариант обаче ще бъде временен, докато се намери нов инвеститор.

За финал на разговора той обясни, че с нетърпение чака да влезе закона за спирането на тютюнопушенето на обществени места, защото само така по закон щял да спре окончателно да пуши.


Целия разговор с премиера Бойко Борисов вижте във видеото.