Никой от волейболната федерация няма да се оттегля, заяви членът на УС...

Ако Радостин Стойчев и Матей Казийски бяха мъже на място, щяха да отидат на Олимпиадата в Лондон, заедно с националния ни отбор по волейбол. Това заяви в ефира на „Здравей, България" членът на родната Федерация по волейбол Борислав Кьосев, само ден след като селекционерът и един от най-добрите ни играчи обявиха, че напускат тима.

„Тези хора оставиха българския отбор в най-тежките моменти", коментира Кьосев.

Условието, което Стойчев постави, за да остане на треньорския пост, е председателят на БФВ Данчо Лазаров и всички членове на УС да подадат оставки. Кьосев обаче категорично заяви, че нито един от тях няма да се оттегли.

„Всички ние даваме пари за българския волейбол и няма причина да напускаме", каза Кьосев.

Той призна добрата работа на Стойчев за клубния му тим "Тренто", но коментира, че „в националния отбор все още нищо не е показал". Кьосев обясни големите успехи на селекционера в Италия с факта, че там той работи с бюджет от 10 млн. евро, който му позволява да купи най-добрите играчи в света.

Пред камерата на сутрешния блок на Нова Кьосев определи решението за уволнението на Стойчев преди около месец като „емоционално". И допълни, че Федерацията възстановила треньора на поста му, след като премислила.

„Стойчев получи 120 000 евро за четири месеца, които трябва да разпредели за заплати на себе си и целия щаб", разкри още Кьосев.

Цялото интервю с члена на Управителния съвет на БФВ вижте във видеото.