Все още не е ясно кой е собственикът на сим картата, намерена при взривения автобус

Отново ще бъдат разпитвани свидетелите на атентата в Бургас, обяви следователят по случая Георги Илиев. Българските разследващи вече са изпратили запитване до израелските си колеги по реда на международните следствени поръчки.

 

Нови разпити за атентата в Бургас се налагат, защото първите разпити, които бяха проведени през нощта на 18 юли, не дават пълна яснота относно случилото се на летище „Сарафово”. Това разясни следователят.

 

„В такива моменти и най-големият професионалист би допуснал дребни пропуски, които са от съществено значение, разбира се. Но това са неща, които могат да бъдат отстранени и не оказват съществено влияние върху разследването на случая”, допълни още Илиев.

 

Повече от 20 дни след инцидента извършителят все още не е идентифициран. След като МВР разпространи снимката на предполагаемия атентатор, обаче всекидневно в следствието постъпвали между 90 и 100 сигнала. Абсолютно всеки сигнал подлежи на проверка и проверката.

 

Въпреки че чужди медии разпространиха информация за зачестили телефонни обаждания между България и Ливан в дните преди атентата, от следствието обявиха, че не разполагат с подобни данни. Все още не е ясно и кой е собственикът на сим картата, намерена при взривения автобус.