Легендарната ни треньорка допълни, че не спортните бази, а хората са по-важни

Най-изтъкнатата треньорка по художествена гимнастика в България – Нешка Робева, предпочете да не коментира директно представянето на българските гимнастички на Олимпиадата.

„На децата им е болно, на Илияна (Раева) й е болно и мисля, че всичко, което трябва да си кажем, не бива да става чрез медиите”, каза Робева.

Тя обаче се ангажира с друга сериозна тема: „Чета в един от вестниците: Министерството (на финансите) публикувало парите на спортистите. Ами да си публикува парите на администрацията, да видим този екип за какво получава пари”.

Робева каза, че ако тя не бъде поканена на експертен съвет, сама ще се покани.

„Трябва да говорим. Какво става със системата за подготовка, какво става с нашата методика?”

Тя уточни, че не базите са най-важното, а човекът. „А има ли кой да плаща за тези бази? Защото сега ще гръмне другият скандал – наем за спортна база. Прочетох някъде, че клубовете изяли парите на спорта. Моля? Нашият клуб получава от държавата по-малко от една трета. Всичко друго ние го набавяме чрез добри хора и водим отчет”, каза още Робева.

Легендарната ни треньорка коментира мнението на финансовия министър Симеон Дянков, че парите на голяма част от федерациите трябва да се спрат.

„От единия джоб в другия. Вие можете ли да си представите, че една федерация плаща наем за база на държавата? Но държавата води тези пари като изразходвани за спорта”, уточни Робева. Тя добави, че в думите му има и добри идеи и че се надява той да се придържа към тях.

Целия разговор с Нешка Робева – гледайте във видеото.