Премиерът категорично отхвърли възможността плоският данък при следващ мандат на ГЕРБ да бъде отменен

Бюджетът за 2013 е възможно най-добрият. Мнението изрази премиерът Борисов при посещението си в бургаския регион. Сред приоритетите на държавата са културата, образованието, спорта, инфраструктурата.

Премиерът категорично отхвърли възможността плоският данък да бъде отменен при следващ мандат на ГЕРБ.

Министър-председателят не подкрепя идеята на финансовия министър при следващ управленски мандат да се мисли за евентуално падане на плоския данък от 10 %. Изчислил е, че у нас на практика фирмите се облагат с около 7%, при 70% в Швеция и 60% в Германия.

„Не, сега вече няма да ги пипаме по простата причина, че данъчната стабилност е много важна и за бизнеса и за инвеститорите”, категоричен е Борисов.

Той уточни, че според него плоският данък не е социален и препрати към Сергей Станишев за въпроси, защо е въведен у нас.

При посещението си в Бургаски регион премиерът откри рехабилитирания път Ахтопол - Резово. В него са инвестирани 7,5 милона лева държавни средства. До края на годината трябва да завърши и още една стратегическа за туризма по Южното Черноморие отсечка

„Тези дни започваме и изграждането на един също много дългоочакван участък. Участък, който не е ремонтиран повече от 30 години  и това пътят Царево – Ахтопол, който е изключително важен”, обяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

Преди това в Бургас бе открита обновената Опера. Най-голямата у нас сграда, строена за целта не бе ремонтирана повече от 35 години. Първата международна проява на новата сцена е Виенския Моцартов оркестър на 12 декември.

Репортер: Цеца Алексова