Това събитие бе в чест на Международния ден на професионалните готвачи

Днес е международният ден на професионалните готвачи. На празника си най-добрите български кулинари превърнаха в кухня един от големите паркове във Велико Търново и почерпиха жителите на града.


„В момента правя едно ловджийско предястие, което е с бекон кисели краставички, малко сложих импровизирано малко топено сирене, това е го сервираме в една чинийка и хората да си хапнат. Става много вкусно”, заяви пред камерата на Нова Иван Манчев – вицепрезидент на БАПГ.


Красноречиво доказателство за това станаха  светкавично опразнените тигани и чинии.


Според някои от посетителите професията на готвача е с най-голямо бъдеще, тъй като са търсени кадри и нямат проблеми с реализацията.


Повече по темата може да гледате във видеото.


Репортер: Йовка Драганова