Само за летището ще отидат 43 млн. щатски долара заради „некадърната им работа”, заяви премиерът

„Две правителства подред строят аерогара София, след което нашето правителство трябва да плати 43 млн. щатски долара за некадърната им работа”. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на церемония по откриване на разширени хангари.

„Трябва да извадим от джоба на данъкоплатеца, за да платим предишните борчове”, допълни премиерът, като припомни колко пъти е падал покривът на Терминал 2. Борисов даде за пример и летището в Пловдив.

„Бързайки за изборите, така са ремонтирали, че аерогарата тече. А договорът така е направен, че пак с пари на данъкоплатците трябва да я ремонтираме”, заяви премиерът.

Така според Борисов 43 милиона вместо да отидат за майките, децата, болниците, ще трябва да бъдат дадени „заради калпавото им управление и няма мърдане”.

"Ако трябва да обясняват това, което са вършили, трябва с месеци да се обясняват", каза премиерът и изброи "колко пари имаме да плащаме на базата на глупостите, които са направени".

"Миналата година платихме 300 млн. за хеликоптерите. Сега нещата са дотам стигнали, че от 2005 г. влаковете ние трябва да ги плащаме – 300 милиона. 100 милиона трябва да платим за пистата, трябва да платим 500 милиона кредита, който са взели за "Белене". Смятате ли колко стават. Плюс, което БДЖ има 800 милиона задължения, защото 20 години е управлявано калпаво", продължи със сметките премиерът.

 Помолен да коментира даденото от Старейшините на ГЕРБ определение за него, че е един от строителите на съвременна България, Борисов отговори, че всичко е в полза само на хората. „Десетилетия наред българите ще го ползват. От столичното метро, до магистралите, жп линиите, пречиствателните станции, административното обслужване, мостовете, естакадите ще ползват всички българи десетилетия наред. Така че, мен ще ме забравите, магистралите и мостовете ще си останат”.