Той допълни, че очаква на днешния доматен протест да се появят провокатори...

„Не мога да кажа какво ще се случи днес, мога само да предполагам, тъй като аз не организирам този протест и не сам и съобщили какви цели имат и каква е мотивацията на протеста”, заяви Николай Колев - Босия.

Това пояснение идва във връзка с доматената революция, предвидена за днес, 24 ноември, в столицата, ако намеренията на авторите на идеята в социалните мрежи се осъществят. Началото е обявено за 17 часа,  a мястото е пред Парламента.

По-рано през седмицата Николай Колев – Босия беше арестуван, защото хвърли домат до сградата на Народното събрание. Инициативата в социаланат мрежа Фейсбук дойде в отговор на неговото задържане.

Пред камерата на Нова ТВ Босия отново се появи с домат в ръка. На въпрос дали това означава, че е готов за атака, Николай Колев обясни, че доматът се е превърнал в една неотменна част от него.

Той отправи призив протестът да не бъде насочен в негова защита, а в подкрепа на неговите мотиви за протест.

„Аз имам достатъчно юридически възможности, имам и достатъчно морал, за да се защитя от Али Баба и четиридесетте разбойници”, заяви Босия и допълни, че под Али Баба държи да се разбира министърът на вътрешните работи – Цветан Цветанов.

Той ще присъства на протеста, но само като наблюдател, тъй като го интересува дали ще има провокатори – нещо, което очаква.

„Самият факт, че политически партии се обявиха в моя подкрепа е едно тревожно явление. Аз не се нуждая нито от подкрепата на БСП, нито от тази, на която и да е партия. В България така или иначе няма партии, това са търговски дружества и това е факт за всички”, поясни Босия.

Той обясни, че протестът му не е започнал сега, напротив – началото му е от преди повече от 30 години и е насочен срещу „политическата система, корупцията, демагогията, скриването на информацията, лошите закони, лошото им изпълнение, лошото наблюдение върху изпълнението на законите, медийния слугинаж”.

„Така че, да се каже, че моят домат е началото на някаква моя промяна и искане няма да бъде точно”, заяви Николай Колев.

Според него не е важно точно колко човека ще дойдат на днешния протест. Важното е, че вече не е сам.

„Не е въпросът всички да станат и да дойдат. Не може една нация, която е спала толкова дълго изведнъж да се събуди. Аз разчитам на младите хора, тъй като те имат и енергията, и мотивацията да се борят за бъдещето си. Ако не станат сега да се борят за него, това означава, че те няма да имат бъдеще”, убеден е Николай Колев – Босия.

 

Подробности гледайте във видеото.


Репортер: Райчо Чапразов