Левски гостува на Славия в последния кръг от есенния полусезон

Старши треньорът на Левски Илиан Илиев призова футболистите си да покажат характер, ако искат да триумфират с шампионската титла. Утре "сините" гостуват на Славия в последния кръг от есенния полусезон в "А" група.


"От началото на седмицата си говорим, че ще ни трябва повече характер и битка, това ни очаква. Трябва да го направим, ако искаме да победим и да вземем трите точки. Искаме да продължим с отбелязването на много голове, но ние това си го искаме от началото на сезона. Всеки треньор иска отборът му да вкарва голове и да създава положения. Не е важно колко, трябва да се вкара и да се победи“, заяви Илиев.


Наставникът на Левски разкри, че клубът не проявява интерес към привличането на Мартин Камбуров и Веселин минев. Нападателят не е опция за трансфер заради добрата форма на Базил Де Карвальо и Жоао Силва, а темата с левия бек на националния отбор, който разтрогна договора си с Анталияспор, ще бъде актуална само ако „сините” се разделят с Нуно Пинто или Орлин Старокин.

 

В най-старото столично дерби, „сините” ще могат да разчитат на възстановените Кристовао Рамос и Базил Де Карвальо. В разширения състав от 19 играчи се завърна опитния Христо Йовов, който пропусна мача с Черно море за Купата на България. 

 

Кръг преди края на есенния полусезон, Левски изостава на една точка от лидера във временното класиране Лудогорец. Предстоящият съперник Славия пък е без победа и отбелязан гол в цели 7 кръга, но след назначаването на Велислав Вуцов постигна успех с 3 на 0 над Ботев /Пд/ за Купата на България.