"Сините" победиха с 3:1 в нервен мач

Отборът на "Левски" победи като гост "Славия" с 3:1 в мач от последния 15-и кръг на есенния полусезон в "А" група. Най-старото дерби бе изпълнено с много нерви и се игра на изключително тежък терен.

"Славия" започна по-добре мача, като на два пъти Петър Димитров имаше отлични възможности да открие резултата. Това обаче направи Даниел Димов в 12-та минута. Защитникът на "Левски" бе точен след центриране от непряк свободен удар и неубедителна намеса на вратаря Георги Петков.

В 23-та минута домакините успяха да изравнят след добре организирана контраатака. Димитров проби отляво и асистира на Здравко Лазаров за 1:1. Малко след това, играчите на "Левски" имаха основателни претенции за дузпа. Жоао Силва, който замени контузения Владимир Гаджев, бе задържан в наказателното поле, но главният съдия Ивайло Стоянов прецени, че не е извършено нарушение.

Така първото полувреме завърши при резултат 1:1, а в началото на второто, сините решиха мача в своя полза. 13 секунди след подновяването на играта Силва се разписа по великолепен начин с удар от въздуха, а в 48-та минута португалецът отбеляза и нов гол с удар отблизо. При подаването на Мюлдер обаче Силва бе в положение на засада.

Интригата в двубоя на практика бе напълно елиминирана в 57-та минута, когато халфът на "Славия" Янко Сандански получи втори жълт картон и остави тима си в намален състав.

В останалите срещи от 14:00 часа, "Литекс" победи с 1:0 "Черноморец" с гол в последната минута на национала Георги Миланов, а "Ботев" /Пд/ постигна успех  с 2:1 като гост на "Етър".