700-800 служители на завода трябва да бъдат съкратени, коментира премиерът

 

„Госпожата от ВМЗ-Сопот, която ми пращаше лук - всичките й пръсти са със златни пръстени. А ми праща лук. Аз нямам златни пръстени". Това е един от коментарите на премиера Бойко Борисов по повод ескалиращото напрежение в оръжейния завод, чиято приватизация се провали, след като единственият кандидат-купувач се отказа от сделката.
 
Преди месец, в разгара на протестите на работниците заради неизплатени заплати, Даниела Генкова изпрати на Борисов и Дянков филия хляб с лук с обяснението, че това ядат тя и всички нейни колеги.
 
Според министър-председателя настоящата ситуация ще наложи съкращаването на 700-800 служители на ВМЗ-Сопот, за да може дружеството да бъде приватизирано.
 
Никой не го иска с 3200 души състав. Разпоредил съм на Делян Добрев и Тотю Младенов да отиват и по програмите за заетост 700-800 човека трябва да бъдат съкратени и да минат по програма на социалното министерство. Иначе приблизително 100 000 лева на ден ни струва на данъкоплатците този завод", каза още премиерът в интервю за Дарик радио.
 
И допълни, че персоналът на частните военни заводи не надвишава 700 души.