Това е основното заключение от Съвета при президента

Всички участници в Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента, провел се във вторник, са се обединили около идеята, че „пътят за излизане от кризата минава през предсрочни парламентарни избори”. Това обяви държавният глава Росен Плевнелиев след края на заседанието.

 
Породени са рискове за националната сигурност. Изходът е в провеждане на предсрочен вот”, категоричен бе президентът.
 
Той потвърди, че българите ще трябва да отидат до урните в края на април или средата на май и допълни, че точната дата на изборите ще бъде обявена съвсем скоро.
 
В петък ще се проведе и първото събиране на Обществения съвет. Поех ангажимент, че то няма да се обърне на говорилня”, каза още Плевнелиев.
 
Парламентът ще приеме специална програма за неотложните действия, които да се извършат до края на неговия мандат. КСНС се е обединил около тезата, че са нужни промени в Закона за енергетиката за намаляване цената на тока и налагане на мораториум върху сделки и разпореждане на имоти на крайбрежни плажни ивици. 
 
Заседанието на Съвета започна със скандал. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска разговорите да се излъчват в пряко предаване по националните телевизии. След като предложението му бе отхвърлено, той напусна залата.
 
Малко по-късно пред сградата на Президентството се появиха двама пияни мъже, единият от които искаше да влезе в сградата и затова бе арестуван. У него бяха намерени газов пистолет и джобно ножче.
 
Още по темата гледайте във видеото.
 
Репортер: Надя Ганчева