Ромите не вярват на съда, заяви лидерът на „Евророма”

Ще изпълнят ли ромите заканата си за мъст след стрелбата в столичния квартал „Димитър Миленков”, която остави трима убити, един тежко ранен, а авторът на кървавата драма – пенсиониран военен – се самоуби.

 

По думите на лидера на „Евророма” за напрежение в национален мащаб не може да се говори.

 

„Не бива покрай сухото да гори и суровото”, каза в студиото на „Здравей, България” Цветелин Кънчев, който след новината за тройното убийство се свързал с местните структури на партията, за да призове за спокойствие.

 

Ромите не вярват в съда, посочи Кънчев. По думите му жителите на „Димитър Миленков” имат роднини в Самоков, където тримата осъдени за убийството на малкия Аспарух през 2007 г. получили по две години и половина условно… „Как да вярват в съда тези хора?”

 

Сметка от напрежение няма никой, но се случва някой да използва напрежението, отбеляза ромският политик. Цветелин Кънчев заяви, че самият той имал интерес, и то не само политически, да потушава напрежението.

 

„Знаете, че аз морално, духовно и генетично съм свързан и с българи и с цигани, не мога да ги деля – боли ме и за едните и за другите”.

 

Целия разговор с лидера на „Евророма” гледайте във видеото.