Гледайте целият сезон само по NOVA SPORT

За поредна година телевизия NOVA SPORT ще предложи на своята аудитория състезанията от най-елитния клас в един от най-любопитните моторни спортове. Както през миналия, така и през този сезон Гран При сериите по спидуей започват със състезанието за Голямата награда на Нова Зеландия.

Домакин на първия кръг от световния шампионат ще бъде Окланд, който е най-големият град в страната на кивитата Надпреварата ще се проведе на "Уестърн Спринг Стейдиъм". Както и през миналата година календара по спидуей на Международната федерация по мотоциклетизъм включва 12 състезания.

Броят на постоянните пилоти е 15, като на всяко Гран При мястото на 16-тия състезател ще бъде поверявано на участник с уайлд кард. Световният шампион за 2012 г. Крис Холдър вече ще бъде в компанията на по-млад сънародник, след като трикратният носител на световната титла Джейсън Кръмп обяви, че се оттегля в края на миналата година. Освен Холдър за цветовете на Австралия ще участва 21-годишният Дарси Уорд. Другите нови имена сред постоянните пилоти са Тай Уфинден от Великобритания, Кжистоф Карпържак от Полша, Матей Загар от Словения, Мартин Вацулик от Словакия и Нилс-Кристиан Иверсен от Дания.

Състезанието за Голямата награда на Нова Зеландия по спидуей ще бъде излъчено в събота
(23 март) от 14:00 ч. по NOVA SPORT.