Българският отбор вече гледа към мача с Дания

Александър Тонев реализира хеттрик за победата на България с 6:0 над Малта в световна квалификация, която се игра без публика на ст. "Васил Левски". Българският отбор записа нови три точки в своя актив и вече е само на една точка от лидера Италия. Следващият важен мач ще се играе срещу Дания следващия вторник, 26 март.

 

23-годишният нападател на полския Лех Познан Тонев откри головата си сметка още в 6-ата минута, когато реализира след хубав диагонален удар. Българският тим, който трябваше да играе пред празни трибуни заради наказание, поведе с 2:0 в 38-ата минута след нов гол на бившия играч на ЦСКА. Тонев стреля с левия крак от над 25 метра в ръцете на вратаря Андрю Хог, но стражът направи сериозна грешки и позволи на топката да се оплете в неговата мрежа, предаде БГНЕС.

 

Резултатът стана класически в самото началото на втората част, когато Георги Миланов проби отляво и подаде на Ивелин Попов, а капитанът на нашия тим засече топката за 3:0. В 55-ата минута, бранител на Малта сгреши, Гаджев открадна топката, пусна към Емил Гъргоров и звездата на Лудогорец от точката на дузпата реализира за 4:0.

 

Александър Тонев в 68-ата минута успя да реализира своя хеттрик след силен шут от над 35 метра, а в 78-ата минута след сериозна грешка в отбраната на гостите Иван Иванов оформи разгрома над Малта.

 

След днешните задължителни три точки, националният ни тим вече има 9 точки от 5 мача. "Лъвовете", които във вторник имат тежко гостуване в Копенхаген, изостават на 1 точка от лидера Италия, като "скуадра адзура" е с 10 точки, но от 4 мача. Чехия, която приема Дания тази вечер, е трета в групата с 5 точки от 3 мача, следват Армения с 3 точки и Дания с 2 точки. Арменци и датчани обаче също имат по три мача от началото на квалификациите за шампионата през следващото лято, който ще се проведе в Бразилия. На дъното на класирането без нито една точка е Малта.